Ana sayfa Çorbalar Kelle Paça Çorbası Yapımı Ve Sunumu

Kelle Paça Çorbası Yapımı Ve Sunumu

352
0
PAYLAŞ
Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz:
Facebook
YouTube
Instagram

Kelle Paça Çorbası Yapımı Ve Sunumu

Profesyonel Mutfak okulu Akademi Dünyası size Kelle Paça Çorbası  Yapımı Ve Sunumu hakkında size püf noktaları veriyor. Akademi Dünyası Mutfak Sanatları Okulu aşçılık kurslarında birbirinden farklı tarifleri mutfağınıza girmesini sağlıyor. Kelle Paça Çorbası Yapımı Ve Sunumu gibi menüleri öğrenmek için size en yakın Akademi Dünyası Aşçılık Kursumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemelerimiz

  • 1 adet kelle (dana, koyun veya dana)
  • 4 adet ayak (dana, koyun veya dana)
  • 1 adet işkembe
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

    Servis İçin:

  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kelle Paça Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kelleyi iyice temizlemek için bir gece boyunca aralıklarla suyunu değiştirerek suda bekletin. Ardından süzün ve bir düdüklü tencereye alıp, üstünü geçecek kadar su doldurun. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika boyunca pişmeye bırakın.
    2. Bu sürenin sonunda kelleyi tencereden alın ve etlerini didikleyip, didiklediğinizi etleri bir kenara alın. Kelleyi haşladığınız suyu da süzerek ayrı bir kaba alın.
    3. İşkembeyi güzelce yıkayıp, temizleyin. Ardından ayakları da güzelce temizleyin ve gerekirse tütsüleyin. İşkembeyi ve paçaları düdüklü tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su ilavesi ile, kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika kadar pişmeye bırakın.
    4. Bu sürenin sonunda işkembeyi küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Ayakları da güzelce didikleyip, didiklediğiniz etleri bir kenara alın.
    5. İşkembe ve ayakları pişirdiğiniz suyu da süzerek bir kenara ayırın.
    6. Derince bir başka tencereye yağı ve unu alın ve unun kokusu çıkana dek unu kavurun. Sonra süzmüş olduğunuz kellenin suyunu ve işkembenin suyunu ekleyin.
    7.Un tamamen eriyene dek karıştırın. Ardından didiklediğiniz kelleleri, küçük küçük doğradığınız işkembeyi ve didiklediğiniz ayak etlerini ekleyin.
    8. Çorbanız kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave edin ve ayrı bir tavada kırmızı biberi tereyağında kızdırıp çorbaya ilave edin.
    9. Güzelce karıştırın ve servis kasesine alın.
    10. Servis ederken üstüne rendelenip ezilmiş sarımsakları ve sirkeyi gezdirin. Toz kırmızı biberle de süsleyerek, sıcak sıcak servis edin.

Püf noktası:

Alacağınız kelledeki beyni bu çorbada kullanmıyorsunuz. Kelleyi beyinsiz olarak da alabilirsiniz. Arzuya göre kellenin dilini de, zarını soyup ince ince doğradıktan sonra kullanabilirsiniz. İşkembe, ayaklar ve kellenin çok iyi temizlendiğinden emin olun. Gerekirse ayakların üstündeki kılları gidermek için ocakta tütsüleyebilirsiniz. Kelleyi tamamen arındırmak için bir gece boyunca, 2-3 saat aralıklarla suyunu değiştirerek, suda bekletmeniz daha iyi olacaktır.


AFİYET OLSUN ……..

Akademi Dünyası Mutfak kurslarında Hem Mesleki yeterlilik Aşçılık 4. Seviye belgesine Hemde Milli Eğitim Bakanlığı Aşçılık belgesine sahip olabilirsiniz
Eğer sertifikanız yoksa Akademi Dünyası Milli Eğitim Bakanlığı  onaylı AŞÇILIK Sertifika Programı eğitim dönemleri ve kurs hakkında detaylı bilgi için eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçiniz. Eğitim hakkında detaylı bilgi için http://mutfaksanatlari.akademidunyasi.com.tr/egitim-317-profesyonel-ascilik-kursu.aspx
tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz bilgi formunu doldurmanız halinde danışmanlarımız 24 saat içinde ÜCRETSİZ bilgilendirme için dönüş sağlayacaktır.

 

09:00 – 19:00 SAATLERİ ARASINDA İLETİŞİM İÇİN
444 33 07 No’lu telefondan direk iletişime geçebilirsiniz.

7-24 ARANMA TALEBİ BIRAKMAK İÇİN ;
0 (530) 304 98 98 Whatsapp ya da kısa mesaj olarak “AŞÇILIK BELGE” yazıp yollamanız yeterli. Eğitim danışmanlarımız size dönüş yapacaktır.

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz:
Facebook
YouTube
Instagram

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here